Våre tjenester og produkter

Skriv selv

Skrivemal og bokmal

Kjøp en skrivemal som inneholder en strukturert disposisjon som fører deg gjennom hele livshistorien din, samt en bokmal hvor du skriver manuset ditt. Bokmalen er disponert på samme måte som skrivemalen.

Pris kr. 990.- + mva

Full verktøykasse

Her får du alt du trenger for å skrive boken om ditt liv: En skrivemal - inndelt i kapitler og stikkord for hvert kapittel, en bokmal med automatisk lagring og backup, samt skrivetips og gode råd. Du får også en veiledningstime på telefon for å komme i gang - og råd om hva du kan gjøre videre etter at skrivingen er ferdig.

Her er det kapittelinndeling og ledetråder som «fortell om en typisk hverdag i barndomshjemmet» eller «hvordan så kjøkkenet ut?». Den nettbaserte løsningen er lik den vi selv bruker når vi intervjuer og bygger opp den enkeltes livshistorie.

Pris kr. 1990.- + mva

E-post: anette@vitaveritas.no
Tlf: 944 89 668

Veiledningstimer

Står du litt fast? Vi tilbyr veiledningstimer på telefon eller oppmøte for å diskutere veien videre, gi innspill og tips eller hjelpe på andre måter. Av og til trenger man bare en liten samtale og diskusjon for å få fart på prosjektet igjen!

Pris: Kr. 950.-  pr. time + moms.


Vi skriver for deg

Det å fortelle sin livshistorie er en prosess, en reise gjennom det levde liv. Da er det viktig å føle seg ivaretatt på denne reisen. Prosjektene kan tilpasses den enkelte i størrelse og omfang, og vi er gode på å lage individuelle løsninger.

Intervjuer, som tas opp på diktafon, fører deg gjennom livshistorien din. Før hvert intervju får du noen ledetråder og noen dager til tanker og notater. Når teksten er klar, leser du gjennom og gjør dine korrigeringer. Finn frem bilder som passer til manuset. Vi legger dem inn i teksten og lager til slutt et fint omslag til boken. Du bestemmer selv hvem du vil gi boken din til og hvor mange eksemplarer som skal trykkes av den.

Vi bruker diktafon og lar historieeieren selv fortelle. Det vanlige er at vi har seks intervjuer av en times varighet. For hver av de seks delene får man noen ledetråder og noen dager til tanker og notater. Resultatet blir en veldig muntlig fortellerform, og vi hører ofte fra familiemedlemmene til kunden at det er som å høre historieeieren selv fortelle.

 Aller først har partene en samtale hvor ønsker blir gjennomgått, og tillit og trygghet etablert. Det å fortelle sin historie er en prosess, en reise gjennom levd liv, og da er det viktig å føle seg ivaretatt på reisen. Før arbeidet begynner, inngår partene en samarbeidsavtale og undertegner et juridisk dokument, som inneholder taushetsplikt og andre viktige elementer.

Du betaler depositum før intervjuene starter. Det er stor variasjon fra de første intervjuene til det ferdige resultatet og derfor umulig å gi én fast pris. 

En livshistorie mellom to permer som denne, blir like verdifullt som arvesølv, eller en arvet bunad.  Vi får ofte høre at bøkene våre skaper bedre kontakt og større forståelse mellom generasjonene.


Ta kontakt for tilbud eller mer informasjon:

E-post: anette@vitaveritas.no
Tlf: 944 89 668 


Hjelp med å ferdigstille boka

Vi hjelper til med korrektur og språkvask av tekst, innsetting av bilder, ombrekking av sider og layout, design av omslag og prøvetrykk. Til slutt sørger vi for at bøkene dine blir trykket i en kvalitet som holder gjennom mange generasjoner. Vi har også ferdigstilt og trykket flere slektsbøker.

 • Layout i boka:
  Skanning, renskjæring, behandling og innsetting av bilder, pr. stk. kr. 100,-+ moms.
  Tillegg for skriving og innsetting av bildetekst kr. 50,-+ moms.
 • Rådgivning, korrektur, språkvask m.m: 
  Konsulentoppdrag pr. 1 time kr. 950,- + moms
 • Bokomslag og boktrykk:
  Design av bokomslag kr. 3000,-+ moms. Inkl bilder i forsats foran og/ bak.
 • Slektsoppsett, 4 generasjoner kr. 2500.- + mva. Legges inn som forsats.  
 • Slektsmal, 4 generasjoner kr. 500.- + mva.
 • Prøvetrykk og boktrykk – pris på forespørsel, avhenger av antall og størrelse på boka (fritatt fra moms). Frakt + moms tilkommer.

Foredrag

Kom og bli med på en tidsreise bakover i tid - til den nære fortid på 1900-tallet. Hvorfor er det så viktig å få livs- og gårdshistoriene ned? Vi holder foredrag for foreninger og organisasjoner. Populære TV-programmer som "Hvem tror du at du er" og "Ditt liv" gjør dette svært aktuelt. Foredraget vårt begeistrer og engasjerer de fleste..