Om Vita Veritas

Hva er Vita Veritas?

"Sannheten om livet"
"Sannheten om livet"

Siden 2005 har vi hjulpet folk å få sin livshistorie i bokform. En populær gave til både de som skriver og de som får lese i generasjonene etter.  Det lages et fint bokomslag og du bestemmer selv hvor mange eksemplarer du vil ha.

Vi har 18 års erfaring innenfor det vi kaller livshistorieformidling, en unik bransje vi har skapt selv. Vår kompetanse er derfor enestående og vi kan bistå med hjelp i alle faser for å få dokumentert menneskers livshistorie.

Vita Veritas selger også skriveverktøy, holder kurs både i Norge og på et kloster i Italia, og kan hjelpe enten man vil gjøre mye eller lite selv.

Firmaet eies og drives av Anette Holt, som er gründer og konseptutvikler.


Historien bak

Vita Veritas ble startet av Anette Holt i 2005. Hun mener alle har en historie å fortelle og ønsket å hjelpe familier til å bevare historiene som finnes for både dagens og kommende generasjoner.

Hun har hjulpet hundrevis av personer til å få livshistorien sin nedtegnet og levendegjort for etterkommere og andre.

Med 18 års erfaring vet hun hva som fungerer og ikke, hva som er viktig å få med og hvordan hun best kan hjelpe om du sitter fast.

Ta kontakt for en uforpliktende prat!

E-post: anette@vitaveritas.no
Tlf: 944 89 668

Vi har hjulpet mange hundre med å skrive sine livshistorier. 


Klikk på knappen under for å se bilder av bøkene, tilbakemeldinger fra kunder og hva de har fått hjelp til.


I media

Anette Holt i Gjengangeren

Gjengangeren 07. 12.2022: 

Anette Holt sier hun selv verken er dikter eller journalist - men en gründer med interesse for folks liv. Spiren ble sådd da foreldrene pensjonerte seg og flyttet til Italia. Der nede noterte moren ned smått og stort fra sitt liv.

Anettes far gadd ikke å skrive historien selv. Så det ble til at hun hjalp han med å fortelle den i stedet, for så å skrive det ned.

- Jeg fikk fasinasjonen for vanlige folks livshistorier da jeg jobbet som rusterapeut på Alfa behandlingssenter, sier Anette.

Klikk her for å lese saken.

Turid Berg på NRK

27.02.2019 var Turid Berg på radioen og fortalte om arbeidet med å skrive sin livshistorie Hun fikk hjelp av Vita Veritas. Hør innslaget og få gode råd og inspirasjon! Takk for at du deler, Turid!

Klikk her for å høre.

"Om å skrive sin livshistorie"

Kronikk skrevet av Turid Berg i Telermarksavisa 21. januar. 2019.

Det å endelig sitte med boken i hendene og se resultatet samlet mellom to permer, i en ordentlig innbundet bok med egen tekst og utvalgte bilder, er både stort og underlig.

Klikk på bilde for å se hele teksten.

Eventyreren Bobby ute med ny bok

Solabladet 29.01.2015:

Nok en fornøyd kunde av Vita Veritas som fikk boka si ferdig før jul. Boka ble svært godt mottatt hos familie og venner, og 10 eks. har til og med funnet veien "over dammen til Junaiten" .

Klikk på bildene for å lese.

Nå har han samlet egen livhistorie i en bok til familien

27.09.2016:
Knut Lande har hatt et yrkesliv nærmest tatt ut av en film. Nå har han samlet egen livshistorie i en bok til familien.

Klikk på bildene for å lese.


Anette Holt på NRK

20.02.2017: 

Gründer av Vita Veritas gjester NRK Vestfold og forteller om skrivekurset "Skriv om ditt liv".

Klikk her for å høre.


Livs historie

Pensjonisten August 2014: 

- Jeg er glad og takknemlig for at jeg ble utfordret til å skrive min livhistorie, men jeg skulle ha gitt meg bedre tid, forteller Liv Birketvedt (81) fra Asker i denne reportasjen i høstens utgave av "Pensjonisten", medlemsbladet til Den norske Pensjonistforening. Livshistorien som Liv forteller, ble til i løpet av noen hektiske uker i 2013. Boka var ferdig til Sankthans da markeringen av bryllupsdagen for henne og hennes avdøde mann, Rolv, skulle finne sted. Det praktfulle verket med tekst og bilder fra et langt liv skulle være og ble en overraskelse for de fem barna og 14 barnebarna. - Boka ble veldig godt mottatt. Jeg fikk udelt bare positiv respons og alle synes det var spennende og interessant å lese om minner fra ulike faser av mitt liv, forteller Liv entusiastisk.


Foredrag for Madla historielag

Oktober 2014: Kronikk om foredrag med Oddrun Dehli og Madla historielag.

I en livshistorie kan eg også filosofere litt over de store samfunnsendringene som har vært. Jo eldre en blir, desto flere endringer har en gjennomlevd og hvordan dette har virket inn på en.

Klikk på bildet for å lese hele teksten.


Skriver historien din

Varden 02.12.2014:

- Vår visjon er at livshistoriene er familiens arvesølv. Mens bunaden kan deles med én, kan historien deles med alle. Gjennom å skrive ned livshistorien lar vi kommende generasjoner bli kjent med oss. Hvor spennende ville det ikke vært for oss med en bok om tippoldemor i bokhylla, hvis noen hadde tenkt på dette den gang, undrer Bratsberg.

Klikk her for å lese.


Lin Persen i Gjengangeren

Gjengangeren 02.02.2011:

- Alle kan lese om krigen i bøker, men det blir noe helt annet å få et innblikk i hva enkeltmennesker man kjenner godt husker fra den perioden i historien. Det er ulikt fra person til person hvordan de opplevde okkupasjonen. For noen var det en brutal og fæl tid, mens andre knapt kan si at de merket så mye til den.

Klikk her for å lese.


Oddrun Dehli jakter på livshistorier

Stavanger Aftenblad 19.10.2012:

- Mange er opptatt av sin egen livshistorie og det har blitt en trend å finne tilbake til opphavet. Jeg er opptatt av å lage en levende historie med plass for meninger, følelser og tidsriktige elementer som for eksempel musikk og moter, sier Oddrun entusiastisk.

Klikk her for å lese.


– Sett spor etter deg/ Anette lager livsdokument

Gjengangeren 01.04.2006:

Mens hun stekte kjøttkaker fikk Anette Holt (42) en unik idè. Hun ville hjelpe folk med å skrive livshistoriene sine. Nå har hun startet Vita Veritas, og er snart ferdig med historien om livet til Else Minnie Trollsaas (77)

Klikk her for å lese.

Farmor skriver om livet sitt

Hjemmet 2016: 

Våre populære kurs "Skriv din livshistorie" får oppmerskomhet i Hjemmet. Gunnlaug Fosså Våge (84) meldte seg på skrivekurs hos oss og bevarer familiehistorien for ettertiden.

Klikk på bildet for å lese.


La familien bli kjent med sine røtter

Hjemmet desember 2016:

Jan Erling Ridd og Silvia Leine har begge havnet mellom to permer i boken Min livshistorie, skrevet av Jan selv.

Klikk på pilene for å bla.


Bestefar blir bok

Budstikka 02.03.2013:

Asbjørn Bakken (84) valgte å kjøpe hjelp for å nedtegne sin historie.
Gjennom et halvt år fortalte han en profesjonell skribent om stort og smått fra et langt liv. Om oppveksten som prestesønn, møte med kona Kari, livet som lektor, og de fire barna.
100 sider ble det før manuset ble sendt i trykken. Nå er livshistorien i form av tekst, fotografier og faksimiler av attester og avisartikler trygt forvart mellom stive permer.
å forsiden er det bilde av Bakken med topplue og knestrømper i fint driv et sted mellom Rena og Lillehammer.

Klikk her for å lese mer.


100 år og debutant

Telemarksavisa 23.02.2014:

- Jeg har jo opplevd litt av hvert i de 98 årene jeg har levd. I første omgang tenkte jeg at barn, barnebarn og oldebarn burde få lese boka, men i det siste har andre meldt sin interesse.

Klikk for å lese mer.


– Nå kjenner barna min historie

Ukebladet Familien januar 2013. 

Klikk på pilene for å bla.


Ble Årets etablerer

Vestfold Blad mai 2010:

Anette Holt startet med en idé som ikke fantes, solgte det hun eide  og flyttet på hybel som 43-åring. Nå står hun med Nettverksbankens Etablererpris i den ene hånda og franchiseforetak i den andre.