Skrivekurs i Italia

Bli med på skrivekurs i Italia

To reisedager og seks kursdager.

Datoer i 2024:

  • 17. - 24. september 2024

Sted:

  • Birgittaklosteret i Farfa, i regionen Lazio i Italia.

Kursholder: Anette Holt


Velkommen på kurset «Skriv din livshistorie» i den lille landsbyen Farfa i Italia.

Ca. fire mil nordøst for Roma - i fantastisk vakre omgivelser i Sabinerfjellene har vi kurs hvert år. Bli med!

Kurset passer for alle som ønsker hjelp til å skrive sin livshistorie, enten man enda ikke har startet eller er godt i gang. Kurset passer også for de som bare vil skrive noen anekdoter eller glimt fra eget liv. Kurset vektlegger gruppesamtaler hvor man også får nyttige verktøy, slik at man blir i stand til å fullføre prosjektet sitt. Kurset passer også for dem som har gått på et av våre kurs i Norge tidligere. Det blir undervisning i to økter pr. dag.

Å bo på kloster er en tusenårig tradisjon. Klosteret har koselige rom med god standard, det er bibliotek der - og nonnenes kapell, hvor vi er velkomne. Vi kan delta på bønn og messer. Noen drar i kloster for roen eller atmosfæren, andre for å oppleve en annerledes verden.

Det ligger i tiden å bo på kloster. Selve miljøet er fantastisk - du får komme og bare være menneske! Som nordmenn kan vi være litt spørrende og forsiktige, men på klosteret er de begeistret for å ta i mot gjester. Atmosfæren er fantastisk og nonnene er bilde og hyggelige.

Pris: kr. 13 900,- for opphold i enkeltrom.

Prisen inkluderer to daglige undervisningsøkter (totalt ca. 20 timer), måltider (frokost, lunsj, middag, vin mm.) og overnatting, samt transport fra/til Roma (Fiumicino) til/fra klosteret.

Deltakerne bestiller (vi kan hjelpe til) - og betaler - flyreisen selv.

Lurer du på noe eller vil melde deg på? 
Ta kontakt med Anette på telefon 944 89 668 eller fyll ut skjemaet under: 


Hva sier tidligere deltakere?


– Kurset i Italia ga meg mye mer enn jeg hadde forventet!

Jeg hadde allerede deltatt på hovedkurset og begynt å skrive min livshistorie, da jeg tok kurset i Italia! Jeg hadde liksom støtt på en vegg, jeg kom ikke videre og minnene nektet å komme til overflaten.

Kurset i Italia ga meg mye mer enn jeg hadde forventet! Atmosfæren, roen, samværet og samtalene med kurslederne og de andre kursdeltakerne ga meg inspirasjon til å fullføre min livshistorie, og åpnet luker i min hukommelse som hjalp meg til å fylle ut hull i historien.

For ikke å snakke om fantastisk god mat og inspirerende kursledere.

Berit Danielsen


– En ny start på fortsettelsen av mitt liv

Marianne Dall Jensen var med oss på kurs i et kloster i Italia i 2016. Boken hennes «Navigare necesste est» (latinsk og betyr: det er nødvendig å navigere) var ferdig året etter.

I boken skriver hun følgende om Italia-kurset: «Jeg har nå vært i Italia i et kloster med tolv andre deltakere i en uke. Jeg hadde noen forventninger, men disse har blitt overgått i mengder. Omgivelser, medmennesker og nye bekjentskaper, kultur, matservering og sosiale kvelder har vært en vanvittig vitamininnsprøytning, en ny start på fortsettelsen av mitt liv, med et mål om å fullføre boka krydret med bilder fra min historie.»

Marianne brukte «verktøykassen» vår – et digitalt skriveverktøy hvor man skriver sin livshistorie i moduler og legger inn bilder selv. Hun fikk så hjelp av Vita Veritas til korrektur, layout og trykking av boken.

Marianne Dall Jensen