Ferdige prosjekt

Her er noen av prosjektene vi tidligere har jobbet med. Vil du se hva vi tilbyr av tjenester? Klikk her.


Alder er ingen hindring

Svein Fjerdingstad var 85 år og gikk på kurs hos Vita Veritas våren 2017. 


Han deltok først på hovedkurset og siden på et weekendkurs. Han skrev sin livshistorie i det digitale skriveverktøyet til Vita Veritas. Teksten til boken hadde Svein allerede klar på sensommeren.  


Han fikk hjelp av Vita Veritas til språkvask og korrekturlesing, innsetting av bilder og layout – og i oktober samme år trykket vi «Bruddstykker av mitt liv», som ble julegaven til Sveins familie og nære venner i 2017.

- En byrde av mine skuldre

Forfatteren Inger Lise Skauge trengte hjelp med korrektur og layout, design av omslag og trykking av den omfattende boken «Slekt skal følge slekters gang – tidsbilder». Inger lise skriverfølgende: 

«Da jeg fikk høre om Vita Veritas fra en bekjent, falt en byrde fra mine skuldre. Selv om jeg har gitt ut mange bøker på ordinære forlag, trengte jeg nettopp den ekspertisen som Vita Veritas innehar. Gjennom telefon-og mailkontakt og et par konsultasjonstimer hadde jeg fått akkurat den skreddersydde assistanse jeg trengte. I tillegg kunne Vita Veritas tilby hjelp i forbindelse med trykking av boka. Alt dette gikk så raskt at jeg etter to måneder kunne sende ut det ferdige produktet til de slektningene som ønsket slektskrøniken. Jeg kan på det varmeste anbefale Vita Veritas, og jeg vet at de kan bistå med hjelp gjennom hele den prosessen det er å lage en slektsbok –helt fra første tanke til ferdig produkt– En ny start på fortsettelsen av mitt liv

Marianne Dall Jensen var med oss på kurs i et kloster i Italia i 2016. Boken hennes «Navigare necesste est» (latinsk og betyr: det er nødvendig å navigere) var ferdig året etter. 

I boken skriver hun følgende om Italia-kurset: «Jeg har nå vært i Italia i et kloster med tolv andre deltakere i en uke. Jeg hadde noen forventninger, men disse har blitt overgått i mengder. Omgivelser, medmennesker og nye bekjentskaper, kultur, matservering og sosiale kvelder har vært en vanvittig vitamininnsprøytning, en ny start på fortsettelsen av mitt liv, med et mål om å fullføre boka krydret med bilder fra min historie.»

Marianne brukte «Skrivestua» vår – et digitalt skriveverktøy hvor man skriver sin livshistorie i moduler og legger inn bilder selv. Hun fikk så hjelp av Vita Veritas til korrektur, layout og trykking av boken.


Slektsbok

Bernt Olav Rostad hadde jobbet utallige timer med slektsboken sin da han kom i kontakt med Vita Veritas. Han trengte hjelp til å designe omslag og trykke boken om Sverre Tessem og Målfrid Tinglum og deres forfedre og etterkommere.Bernts tilbakemelding til oss er: «Jeg må få nevne at slektsboken har solgt veldig bra, det er bare rundt 30 bind igjen og de regner jeg med vil forsvinne gradvis når nye generasjoner kommer til de neste årene».


– Min søster ble så glad at hun glemte å bruke gåstolen sin!

Krigshelten Leif Schanche, jødinnen Herta Retting og sjøkrigsseileren Ragnar Sahlsten fikk livshistoriene sine dokumentert ved hjelp av Vita Veritas i perioden 2008 -2015. 

Leif hadde følgende tilbakemelding til oss da han ga boken sin i julegave: «Min søster ble så glad at hun glemte å bruke gåstolen sin! Hun reiste seg opp, gikk tvers over gulvet og ga meg en stor klem». 

Leif var 90 år da vi intervjuet ham, Herta 99 og Ragnar var 87. Bøkene deres forteller om krigsopplevelsene, men også om gode minner fra barndommen og familieopplevelser etter krigen. Etterkommerne deres – de som ikke var så heldige å møte dem – kan bli kjent med dem gjennom bøkene de etterlot seg.


Den første livshistorien

Den aller første livshistorieboken som ble laget av Vita Veritas var Ingrid Hatlos bok i 2006. 

Hun var den gang 82 år og ble intervjuet av oss. Intervjuene ble skrevet ned, teksten redigert og bilder satt inn i manuset. Boken «Min livshistorie» ble den gangen trykket og innbundet på vårt eget kontor. Ingrid fikk også intervjuene brent på CD i 2007. 

Ingrids datter tok kontakt med oss tolv år senere, da hennes mor hadde gått bort i en alder av 94 år. Datteren fortalte at de hadde hatt veldig mye glede av boken. Ingrids barnebarn hadde brukt boken som kilde ved flere innleveringer på skolen. 

På sykehjemmet hvor Ingrid tilbrakte sine siste år, brukte personalet boken til å bli bedre kjent med henne. Ingrid selv hadde stor glede av å titte i og bli lest for fra boken, noe som brakte frem minnene hennes igjen! 

I 2018 trykker vi opp et ekstra opplag av boken – på oppdrag fra Ingrids etterkommere.